Головна

ПРОСТА ДОМАШНЯ ВИПІЧКА. СОЛОДКІ РЕЦЕПТИ

ПРОСТА ДОМАШНЯ ВИПІЧКА. СОЛОДКІ РЕЦЕПТИ

ПРОСТА ДОМАШНЯ ВИПІЧКА, УЛЮБЛЕНІ СОЛОДОЩІ

СЛОЄНІ ТРУБОЧКИ

СЛОЄНІ ТРУБОЧКИ, ПРОСТО ГОТУВАТИ. РЕЦЕПТ

ПРИГОТУЙТЕ ШВИДКЕ СЛОЄНЕ ТІСТО ВДОМА САМОСТІЙНО.

Для  любителів домашньої випічки я хочу поділитись рецептом смачних СЛОЄНИХ ТРУБОЧОК .

Трубочки готуються просто і получаться приготувати всім. Вони ніжні, хрусткі і дуже смачні.

ІНГРИДІЄНТИ

ДЛЯ ТІСТА :

  • МАСЛО АБО МАРГАРИН -200 г
  • ХОЛОДНА ВОДА -80мл
  • ЖОВТОК-1 шт
  • ОЦЕТ -2 Ч/л
  • МУКА-300 г
  • СІЛЬ

ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ: 

  • ЖОВТОК-1шт
  • ВОДА- 2чл 

МАСЛО ПОВИННО БУТИ ХОЛОДНИМ! ПРИ БАЖАННІ МОЖНА ЗАМІНИТИ НА ВЕРШКОВИЙ МАРГАРИН З ЖИРНІСТЮ НЕ МЕНШЕ 72%

БІЛКОВИЙ ЗАВАРНИЙ КРЕМ:

  • ЦУКОР-160г
  • ВОДА-45мл
  • БІЛОК-2шт
  • ЛИМОННИЙ СІК-1стл

Цукор залити водою і зварити сироп 118С 

Тим часом в міксері взбити білок+40г цукру .

Сироп влити тонким стуменем у білок, збільшити обороти міксера. Взбити масу до щільних піків.

Охолоджений КРЕМ перекласти в кондитерський мішок і наповнити трубочки.

ПРИГОТУВАННЯ

 Змішати воду, жовток, сіль,2 чл оцту, перемішати до однорідної маси і покласти в холод. Тим часом нарізати кубиками холодне масло і швидко порубати  його з мукою на дошці, або перебити в блендері, короткими імпульсами, таким чином, щоб утворилися однорідні крихти.Змішати з холодною яєчною масою з холодильника.

Маса не повинна зібратися в однорідну кулю. Тісто не має бути однорідним. Будуть виднітись  кусочки масла, які в результаті забезпечать слоєність тісту.

Зформуйте з тіста квадрат, щоб було зручніше потім розтачувати.Помістіть тісто у харчову плівку і покладіть в холодильник на 3-4год

Виймаємо тісто з холодильника. Дошку притрусіть мукою і розтачайте пласт тіста в квадрат приблизно 40см, товщиною 3мм

Роботу виконуйте швидко , щоб масло залишалось в тісті холодними кусочками і не тануло.

РОЗРІЗАЄМО ТІСТО НА СМУЖКИ 3,5см І НАМОТУЄМО НА МЕТАЛЕВИЙ КОНУС ДЛЯ ВИПІКАННЯ ТРУБОЧОК.

УВАГА! Якщо немаєте конусів, можна замінити їх на саморобні. Я виготовила кілька форм з фольги.Тут не потрібгні якісь особливі вміння, просто скрутіть фольгу надаючи форму схожу до потрібного конуса і зверху намотайте тісто спіральними витками навхлист один за одним. 

Кожну трубочку змастіть яєчною сумішшю із жовтка та води.

Кладемо в розігріту духовку.

Випікати 20хв при температурі 200 С 

Коли трубочки охолонуть - наповнити кремом.

    Залиште свій коментар