Головна

ВИШИВАНКА

ВИШИВАНКА
ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА РЕЦЕПТ

 

ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА З КОКОСОМ

     21 травня- Всесвітній день вишиванки— міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції !

ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА —задоволення для всієї родини!  

Такий пляцок готують на День народження, на весілля, Різдво або Великдень.

А я пропоную вам приготувати , щоб потішити сім'ю, у звичайний вихідний.

 

ВАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:

ДЛЯ ТІСТА:

  •        6 яєчних жовтків
  •        250г вершкового масла
  •        1ч.л розпушувача
  •        250г сметании
  •        3 ст.л какао
  •        600г пшеничного борошна
  •        200г цукру

МАКОВА НАЧИНКА:

  •       білкова маса
  •        200г маку

     КОКОСОВА НАЧИНКА:

  •        білкова масса
  •        100г кокосової стружки

 

НАЧИНКА З ГОРІХІВ ТА ВИШНІ:

 

  •        200г вишень без кісточки
  •        200г подрібнені горіхи

      БІЛКОВА МАСА :

  •        6 яєчних білків
  •      200г цукру

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ?

 

ГОТУЄМО БІЛКОВУ МАСУ:

З'єднати білки з цукром.

Збиваємо добре в комбайні на протязі 10-15хв

Маса повинна бути повітряною , пишною і максимально щільною.

ГОТУЄМО МАКОВУ НАЧИНКУ:

Розпарений і перетертий мак перемішати акуратно з 1/3 білкової маси

ГОТУЄМО КОКОСОВУ НАЧИНКУ:

В решта білкової маси ( 2/3 ) делікатно вмішати кокосову стружку, зберігаючи повітряність

 

ПІДГОТУЄМО ТІСТО:

Масло збити на пухку массу. Порціями постійно збиваючи, всипати цукор. Додавати жовтки (по одному) і сметану ( по ложці).

Вмішати в массу борошно з розпушувачем і замісити тісто.

Розділити тісто на 2 частини.

1 частину залишаємо білою, а до іншої вмішати какао –порошок.

Шоколадне тісто розділити на кульки( для скорішого замороження та зручного використання) , загорнути в харчову плівку і покласти в морозильну камеру на 2 год

Білу частину,тим часом , в харчовій плівці покласти в холодильник.

Холодне тісто розтачати у пласт і викласти на деко,

у мене розмір дека (460*330мм) змащене маслом.

Змащуємо  МАКОВОЮ НАЧИНКОЮ  біле тісто, розприділяючи рівномірно по всій поверхні.

 

Виймаємо з морозильної камери шоколадне тісто і натираємо на грубій тертці поверх макової начинки.

Зверху розкладаємо вишні( у мене були морожені) і посипаємо подрібненими горіхами.

Зверху викласти КОКОСОВУ НАЧИНКУ.

Випікати 30-35хв при температурі 160 С 

 

 

 

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МЕДОВІ ПРЯНИКИ

  1. ПРО НАС
  2. З ЧОГО СКЛАДАЮТЬСЯ ПРЯНИКИ?
  3. ЯК РОЗМАЛЬОВУЄМО ПРЯНИКИ?
  4. СКІЛЬКИ МОЖУТЬ ЗБЕРІГАТИСЯ ПРЯНИКИ?
  5. ЯК ЗРОБИТИ ЗАМОВЛЕННЯ ПРЯНИКІВ?

ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУ

Залиште свій коментар