Головна

ЛИМОННЕ ПЕЧИВО * РЕЦЕПТ

ЛИМОННЕ ПЕЧИВО * РЕЦЕПТ

ПЕЧИВО "ВЕЛИКОДНЯ ПИСАНКА"

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЛИМОННОГО ПЕЧИВА

·       150 г м'якого вершкового масла (вийміть з холодильника принаймні за годину до цього)

·       250 г борошна

·       90 г цукрової пудри

·       1 пакетик ванільного цукру

·       20 г мигдалевого порошку

·       1 збите яйце

·       1 щіпка солі

·       Цедра великого лимона

·       250 г білого шоколаду (для покриття печива)

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЛИМОННОГО КРЕМУ

·       2 яйця

·       100г цукру

·       Сік 2 лимонів

·       30 г вершкового масла

Будьте уважними, щоб не думати про це в останню хвилину: печиво повинно бути холодним, перш ніж покрити білим шоколадом і  лимонний крем також повинен охолонути.

 

ПРИГОТУВАННЯ ПЕЧИВА З ЛИМОНОМ

У діжі змішайте м’яке масло, цукор, ванільний цукор, сіль, збите яйце і мигдальний порошок. Додайте просіяне борошно і цедру лимона.

Замішуйте тісто, поки воно не стане гладким.

Сформуйте кульку, загорніть її в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 1 годину.

Розігрійте духовку до 180 °

Розкачайте тісто до ~ 3-4 мм завтовшки на посипаній борошном робочій поверхні.

Порада: також борошном розкачайте качалку і не розкачуйте відразу все тісто, розділіть його на 3 і залиште охолонути.

Формуйте печиво, пам’ятаючи, що потрібно  зробити отвір на половині інших приготовлених пряниках!

Порада: якщо у вас немає формочки печива для писанки, ви можете вирізати форму з картону, прикласти її до тіста і вирізати навколо. Я зробила отвір формочками ПИСАНКА 

Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте 8-10 хв при температурі 180 С

Вийміть з духовки, дайте печиво охолонути, щоб потім ви могли покрити їх білим шоколадом.

ПРИГОТУВАННЯ ЛИМОННОГО КРЕМУ

 Вичавити сік з 2 лимонів

 Сік і цедру вилийте в каструлю з яйцями, добре збийте, потім додайте цукор

Нехай крем вариться на повільному вогні, постійно помішуючи, поки не вийде досить густий крем. (це займає близько 10 хвилин)

Зняти з вогню, додати вершкове масло шматочками і дати охолонути, періодично помішуючи

Перелийте готову холодну масу в ємність, накрийте її в контакт і поставте в холодильник хоча б на 30 хвилин ( для стабілізації, щоб потім ви могли змастити нею печиво)

ФОРМУВАННЯ ПЕЧИВА

Розтопіть білий шоколад на водяній бані. Я готую багато, для того щоб змогти занурити в нього пряники. Не панікуйте щодо шоколаду, який залишився в кінці: ви дасте йому охолонути, розклавши його на пергаментному папері, як тільки він повністю застигне, ви розколите його на шматки,покладете його назад в пакет і можете знову використовувати пізніше.

Після того, як шоколад розтанув, вилийте його в не надто велику миску, щоб можна було занурити в нього печиво

Як тільки печенько добре намочила в шоколаді, я помістила їх на аркуші пергаментного паперу, на дошці або на велику тарілку, щоб можна було легко перемістити їх у холодильник. (Я покрила тільки вершки печива)

Поставте печиво в холодильник, щоб білий шоколад швидше замерз

Як тільки білий шоколад повністю застигне, покладіть ваш лимонний крем у кондитерський мішок (якщо у вас його немає, можна розкласти маленькою ложкою)

Покладіть крем на печиво знизу, поклавши більше місця в тому місці, де буде отвір для печива зверху. Це дозволяє отримати хорошу круглу форму, коли ви розміщуєте інше печиво.

 Не кладіть крем на край печива, інакше він переповниться, коли ви покладете інше, залиште кілька міліметрів навколо.

Потім покладіть печиво з отворами на крем, трохи натискаючи (якщо крем виходить з боків, обережно зніміть залишки ножем)

Для завершення нашого смачного передсвяткового процесу поставте печиво в холодильник, щоб крем затвердів.

Після того, як крем добре застиг, ви можете вийняти печиво з холодильника, воно буде тримати форму!

ПОРАДА: замість білого шоколаду можна використовувати білкову глазур

Смачного і веселих свят !

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МЕДОВІ ПРЯНИКИ

  1. ПРО НАС
  2. З ЧОГО СКЛАДАЮТЬСЯ ПРЯНИКИ?
  3. ЯК РОЗМАЛЬОВУЄМО ПРЯНИКИ?
  4. СКІЛЬКИ МОЖУТЬ ЗБЕРІГАТИСЯ ПРЯНИКИ?
  5. ЯК ЗРОБИТИ ЗАМОВЛЕННЯ ПРЯНИКІВ?

ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУРецепт медові пряники пісні

Залиште свій коментар