Головна

ПЛЯЦКИ

ПЛЯЦКИ
ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА РЕЦЕПТ

 

ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА З КОКОСОМ

     21 травня- Всесвітній день вишиванки— міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції !

ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА —задоволення для всієї родини!  

Такий пляцок готують на День народження, на весілля, Різдво або Великдень.

А я пропоную вам приготувати , щоб потішити сім'ю, у звичайний вихідний.

 

ВАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:

ДЛЯ ТІСТА:

  •        6 яєчних жовтків
  •        250г вершкового масла
  •        1ч.л розпушувача
  •        250г сметании
  •        3 ст.л какао
  •        600г пшеничного борошна
  •        200г цукру

МАКОВА НАЧИНКА:

  •       білкова маса
  •        200г маку

     КОКОСОВА НАЧИНКА:

  •        білкова масса
  •        100г кокосової стружки

 

НАЧИНКА З ГОРІХІВ ТА ВИШНІ:

 

  •        200г вишень без кісточки
  •        200г подрібнені горіхи

      БІЛКОВА МАСА :

  •        6 яєчних білків
  •      200г цукру

 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ?

 

ГОТУЄМО БІЛКОВУ МАСУ:

З'єднати білки з цукром.

Збиваємо добре в комбайні на протязі 10-15хв

Маса повинна бути повітряною , пишною і максимально щільною.

ГОТУЄМО МАКОВУ НАЧИНКУ:

Розпарений і перетертий мак перемішати акуратно з 1/3 білкової маси

ГОТУЄМО КОКОСОВУ НАЧИНКУ:

В решта білкової маси ( 2/3 ) делікатно вмішати кокосову стружку, зберігаючи повітряність

 

ПІДГОТУЄМО ТІСТО:

Масло збити на пухку массу. Порціями постійно збиваючи, всипати цукор. Додавати жовтки (по одному) і сметану ( по ложці).

Вмішати в массу борошно з розпушувачем і замісити тісто.

Розділити тісто на 2 частини.

1 частину залишаємо білою, а до іншої вмішати какао –порошок.

Шоколадне тісто розділити на кульки( для скорішого замороження та зручного використання) , загорнути в харчову плівку і покласти в морозильну камеру на 2 год

Білу частину,тим часом , в харчовій плівці покласти в холодильник.

Холодне тісто розтачати у пласт і викласти на деко,

у мене розмір дека (460*330мм) змащене маслом.

Змащуємо  МАКОВОЮ НАЧИНКОЮ  біле тісто, розприділяючи рівномірно по всій поверхні.

 

Виймаємо з морозильної камери шоколадне тісто і натираємо на грубій тертці поверх макової начинки.

Зверху розкладаємо вишні( у мене були морожені) і посипаємо подрібненими горіхами.

Зверху викласти КОКОСОВУ НАЧИНКУ.

Випікати 30-35хв при температурі 160 С 

 

 

 

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МЕДОВІ ПРЯНИКИ

  1. ПРО НАС
  2. З ЧОГО СКЛАДАЮТЬСЯ ПРЯНИКИ?
  3. ЯК РОЗМАЛЬОВУЄМО ПРЯНИКИ?
  4. СКІЛЬКИ МОЖУТЬ ЗБЕРІГАТИСЯ ПРЯНИКИ?
  5. ЯК ЗРОБИТИ ЗАМОВЛЕННЯ ПРЯНИКІВ?

ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУ

АВТОРСЬКИЙ ПЛЯЦОК МОКАЧИНО, РЕЦЕПТ

☕️Сирник МОКАЧИНО ☕️ НОВЕ поєднання смаків ПЛЯЦОК з маком і сиром CHEESECAKE ☕️

Пропоную авторський рецепт пляцка Мокачино. Мокачино - це особливий сирник, який наче тане в роті, та вологий маковий бісквіт, котрі поєднані кавово-горіховим кремом. Пляцок Мокачино дуже ніжний, смачний, розкішний на вигляд. Обов'язково спробуйте приготувати за цим рецептом, а я чекатиму на ваші відгуки.
Сирний корж 25×30см
Сирна маса:
6 яєць
180г цукру
200 г маргарину або вершкового масла (рекомендую масло)
800 г напівжирного сиру домашнього або з відра
40г кукурудзяного крохмалю
Шоколадний бісквіт
200 г маргарину або вершкового масла
130г цукру
100мл молока
5 столові ложки какао
4 яйця
дрібка солі
180г борошна
1ст.л. без гірки розпушувача
Маковий корж 25×30см
4 яйця
дрібка солі
130г цукру
180г борошна
1,5ч.л. розпушувача
100мл молока
120г запареного і перетертого маку
100г тертих горіхів
1,5 ст.л. масла або жирної сметани
Крем
200мл завареної міцної кави на молоці або воді
150мл молока
120 цукру
40г кукурудзяного крохмалю
100г тертих горіхів
180-200г масла

Залиште свій коментар