ПЛЯЦКИ
ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА З КОКОСОМ
21 травня- Всесвітній день вишиванки— міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції !
ПЛЯЦОК ВИШИВАНКА —задоволення для всієї родини!
Такий пляцок готують на День народження, на весілля, Різдво або Великдень.
А я пропоную вам приготувати , щоб потішити сім'ю, у звичайний вихідний.
ВАМ ЗНАДОБЛЯТЬСЯ:
ДЛЯ ТІСТА:
- 6 яєчних жовтків
- 250г вершкового масла
- 1ч.л розпушувача
- 250г сметании
- 3 ст.л какао
- 600г пшеничного борошна
- 200г цукру
МАКОВА НАЧИНКА:
- білкова маса
- 200г маку
КОКОСОВА НАЧИНКА:
- білкова масса
- 100г кокосової стружки
НАЧИНКА З ГОРІХІВ ТА ВИШНІ:
- 200г вишень без кісточки
- 200г подрібнені горіхи
БІЛКОВА МАСА :
- 6 яєчних білків
- 200г цукру
ЯК ПРИГОТУВАТИ ?
ГОТУЄМО БІЛКОВУ МАСУ:
З'єднати білки з цукром.
Збиваємо добре в комбайні на протязі 10-15хв
Маса повинна бути повітряною , пишною і максимально щільною.
ГОТУЄМО МАКОВУ НАЧИНКУ:
Розпарений і перетертий мак перемішати акуратно з 1/3 білкової маси
ГОТУЄМО КОКОСОВУ НАЧИНКУ:
В решта білкової маси ( 2/3 ) делікатно вмішати кокосову стружку, зберігаючи повітряність
ПІДГОТУЄМО ТІСТО:
Масло збити на пухку массу. Порціями постійно збиваючи, всипати цукор. Додавати жовтки (по одному) і сметану ( по ложці).
Вмішати в массу борошно з розпушувачем і замісити тісто.
Розділити тісто на 2 частини.
1 частину залишаємо білою, а до іншої вмішати какао –порошок.
Шоколадне тісто розділити на кульки( для скорішого замороження та зручного використання) , загорнути в харчову плівку і покласти в морозильну камеру на 2 год
Білу частину,тим часом , в харчовій плівці покласти в холодильник.
Холодне тісто розтачати у пласт і викласти на деко,
у мене розмір дека (460*330мм) змащене маслом.
Змащуємо МАКОВОЮ НАЧИНКОЮ біле тісто, розприділяючи рівномірно по всій поверхні.
Виймаємо з морозильної камери шоколадне тісто і натираємо на грубій тертці поверх макової начинки.
Зверху розкладаємо вишні( у мене були морожені) і посипаємо подрібненими горіхами.
Зверху викласти КОКОСОВУ НАЧИНКУ.
Випікати 30-35хв при температурі 160 ᵒС
ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МЕДОВІ ПРЯНИКИ
- ПРО НАС
- З ЧОГО СКЛАДАЮТЬСЯ ПРЯНИКИ?
- ЯК РОЗМАЛЬОВУЄМО ПРЯНИКИ?
- СКІЛЬКИ МОЖУТЬ ЗБЕРІГАТИСЯ ПРЯНИКИ?
- ЯК ЗРОБИТИ ЗАМОВЛЕННЯ ПРЯНИКІВ?
АВТОРСЬКИЙ ПЛЯЦОК МОКАЧИНО, РЕЦЕПТ
Залиште свій коментар Скасувати відповідь